Чому ми боїмося операцій?

Чому ми боїмося операцій?

Навряд чи ви бачили як під мікроскопом виглядають камені у нирках. Ну, звичайно, ні, хоча багато хто з нас знає, як це боляче. Це фото страшних гострих уламків конкрементів, що спричиняють стільки страждань, ми публікуємо не для того, аби когось залякати  – цим постом ми хочемо привернути увагу до такого явища як страх операції.

Що стримує вас кожен раз після болючих приступів болю відкладати похід до лікаря «у комірчину»? Ймовірно, що це страх того, що лікар назначить вам операцію і все, що пов’язане з цим словом викликає у вас тривогу і втрату почуття безпеки.

Давайте проаналізуємо, що саме жахає пацієнта, якому необхідно прооперуватись, а далі ви самі визначите, до якого лікаря звернутись особисто вам, та у чиї руки довірити своє здоров’я.

Тож сьогодні розглянемо страхи перед-та-після-операційного періоду

 

  1. Вагання прийняти рішення.

Чи погоджуватись на операцію чи спробувати інші методи лікування? До якого фахівця звернутись? Чи керуватись рекомендаціями лікаря чи зачекати? Чи допоможе операція чи погрішить стан здоров’я? а що, як операція пройде невдало? А може не поспішати, і зачекати поки «само минеться»?…

Це далеко неповний перелік вагань, з якими стикається пацієнт у передопераційний період, адже рішення та вірогідні ризики, які воно за собою потягне, ляже повністю на плечі пацієнта. І відкладати рішення «на потім» далеко не краща ідея, оскільки проблема нікуди не подінеться, а стан здоров’я поступово погіршуватиметься.

 

  1. Вибір лікарні та оперуючого хірурга:

У цей період невизначеності пацієнт починає займатись збором інформації серед своїх знайомих та у Інтернет-мережі про різних хірургів та лікарні.

Цей етап визначальний, адже відчути, що ти в надійних руках – це одне із ключових усвідомлень перед проходженням операції. Впевненість у оперуючому хірургові позбавляє страхів, пов’язаних із тим, як пройде сама операція.

 

  1. Тривожні стани:

Тривога та занепокоєння можуть охопити людину безпосередньо перед операцією та призвести до тахікардії, посиленого потовиділення та почуття здавленості в грудях. І це зрозуміло, бо хворому доводиться долати безліч страхів, таких як: хід операції, подальший перебіг лікування, біль у період реабілітації.

Значне полегшення людина відчує, коли перед операцією медичний персонал оточить пацієнта турботою, а оперуючий лікар зможе знайти слова, аби зняти острахи та приступи паніки.

 

  1. Страхи:

Стан невизначеності може спричинятись і через думки про те, які випробування чекатимуть на людину після операції. Напоширеніші страхи пов’язані саме із хворобливою реабілітацією, болючими шрамами та вірогідними ускладненнями після оперативного втручання. Ці страхи розвіються, або ж їх зовсім може не бути, коли пацієнт ознайомився з процедурою операції та обрав для себе найліпший та найбезпечніший спосіб оперативного втручання – лазерний літотриптер.

Якщо ми говоримо про оперативне лікування сечокам’яної хвороби, то головна перевага методу гольмієвого лазеру полягає в тому, що дробленню піддаються конкременти будь-якої щільності на відміну від дистанційної та ультразвукової літотрипсії, міграція уламків під час дроблення мінімальна, під візуальним контролем видаляються усі досяжні камені, мінімізована травматичність нирки, сечоводу, сечового міхура та навколишніх тканин.

Використання гольмієвого лазера дає можливість звести до мінімуму ускладнення у вигляді кровотеч, больовий синдром після операції та ризики виникнення інфекційно-запальних ускладнень. Ефективність лазерних оперативних втручань довела себе на практиці – вже на другий день 80% прооперованих пацієнтів повертаються додому.

Як ми вже неодноразово зазначали, що в Хмельницькій області такі операції виконують лише у нашому Центрі сучасної урології ВЛАДЛЕР. А реальні відгуки людей, які мали такий операційний досвід ви можете почитати на нашому сайті – https://vladler.com/reviews_all/

І загалом, цією статею ми хочемо підсумувати, що в наших стінах немає місця вашим страхам – наші операції – безпечні, високотехнологічні та результативні!

 

Поділитися:
Всі статті