ЩО ТАКЕ ГНУЧКА УРЕТЕРОРЕНОСКОПІЯ, ТА ЯК ВОНА ДОПОМАГАЄ ПОЗБАВИТИСЬ КАМЕНІВ У НИРКАХ?

ЩО ТАКЕ ГНУЧКА УРЕТЕРОРЕНОСКОПІЯ, ТА ЯК ВОНА ДОПОМАГАЄ ПОЗБАВИТИСЬ КАМЕНІВ У НИРКАХ?

Перш за все, я хочу наголосити, що ця тема буде цікава людям, які страждають на сечокам’яну хворобу. Рано чи пізно перед людиною з таким діагнозом постане питання оперативного втручання, і, коли цей момент настане, то зазвичай, вкрай важко самостійно зорієнтуватись, у який спосіб краще провести операцію. Як правило, рішення приймається з огляду на рекомендацію лікаря, який виходить з технічних можливостей лікувального закладу.

На превеликий жаль, далеко не в усіх медичних закладах, попри те, що там працюють висококласні спеціалісти, є якісні технічні можливості, і людям зі складною клінічною картиною доводиться шукати більш оптимальні варіанти для збереження свого здоров’я.

Саме тому я сьогодні хочу розповісти про переваги застосування гнучкої уретерореноскопії у поєднанні з лазерним літотриптором. Одразу хочу відмітити, що наразі наш Центр сучасної урології- єдина клініка в Хмельницькій області, де проводять операції методом лазерної літотрипсії.

 

ЯК ПРОХОДИТЬ ТРОЩЕННЯ КАМЕНІВ В НИРКАХ З ВИКОРИСТАННЯМ ГНУЧКОЇ УРЕТЕРОРЕНОСКОПІЇ?

Гнучка уретерореноскопія – це тонкий прилад з камерою, який ми заводиться у порожнину нирки через сечовий міхур по сечоводу. У такий спосіб практично не травмуються м’які тканини органів, а лікар чітко бачить об’єм та місце розташування конкременту. Подальший хід операції – робота лазерного літотриптора, який повністю позбавляє нирку від каменю, не залишаючи уламків.

 

ПЕРЕВАГИ ЛАЗЕРНОЇ ЛІТОТРИПСІЇ

Головна перевага методу полягає в тому, що дробленню піддаються конкременти будь-якої щільності на відміну від дистанційної та ультразвукової літотрипсії, міграція уламків під час дроблення мінімальна, під візуальним контролем видаляються усі досяжні камені, мінімізована травматичність нирки, сечоводу, сечового міхура та навколишніх тканин.

Поділитися:
Всі статті